Hallo! Ik ben Susan.

Jarenlang heb ik gasten blij mogen maken met gezellige momenten en lekker eten, in de verschillende restaurants waar ik werkte. Tot ik de drang niet meer kon bedwingen, om dat te doen met mijn eigen ideeën. Nu wil ik dat geluksmoment naar mensen toe te brengen. En dus ben ik begonnen met het bezorgen van zelfbereide poké bowls.

Vanuit ‘t Handelshuys in Uden maak en bezorg ik verschillende soorten bowls, variërend van zalm, gamba en tonijn, tot kip en vegetarisch. Altijd gecombineerd met verse groenten en zelfgemaakte marinades en toppings. Het leuke aan een poké bowl is, dat je allerlei lekkers met elkaar kunt mixen. Dus lust je een ingrediënt niet? Of heb je juist een speciaal verzoek? Oké poké!

Wat is een poké bowl?

Voor dit heerlijke gerecht Uden bereikte, heeft het maar liefst 12.000 kilometers afgelegd. De poké bowl komt namelijk oorspronkelijk uit Hawaii. Daar was deze gezonde snack populair onder vissers: het was dé manier om restjes vis op te maken. Het woord ‘poké’ (spreek uit: po-kay) betekent dan ook letterlijk ‘in stukjes snijden’.

Eind negentiende en begin twintigste eeuw emigreerde een grote groep Japanners naar het eiland om daar op de suiker- en ananasplantages te gaan werken. Er kwamen op een gegeven moment zoveel Japanners naar Hawaii: geen wonder dat de Japanse eetgewoonten onderdeel zijn geworden van de Hawaïaanse keuken.

Al die geschiedenis is natuurlijk leuk, maar in feite is de poké bowl nog nooit zo populair geweest als nu. En dat is ook niet zo gek! Deze kommetjes zitten bomvol smaak, zij , waarmee je bovendien eindeloos kunt variëren.

App gebruiken?
Druk op
dan